Válassz minőséget – az apróságnak hitt dolgokban is!

Közzétette admin 2016/08/03 0 Kommentek

Válassz minőséget – az apróságnak hitt dolgokban is!

 

Érdemes, különben később csúnyán ráfizethetünk…

 

Amikor az ember építkezik, vagy lakást, irodát, szalont újít fel illetve tervez, sajnos igen gyakran esik abba a hibába, hogy a nagyobb dolgokkal el-elszállunk. Hiszen az elején még megvan rá a keret, aztán, ahogy fogy a pénzünk, a felújítás illetve az építkezés folyamatában már egyre inkább megyünk a kevésbé minőségi, és inkább olcsóbb termékek felé.

 

Sokáig egy fürdőszoba szalonban dolgoztam, így jól tudom, hogy a vásárlók mikor megvették a csempéket, a legújabb luxuskádat vagy esőztető zuhanyt, kifizették a csempék mellé a méregdrága mozaikot vagy dekorokat, aztán a csaptelepre nem maradt már pénz: azt majd ráér később is, vagy megrendelte a legolcsóbb tematikus webáruházból.

 

Barátnőm, aki egy másik lakberendezési üzletben dolgozott eladóként, hasonló tapasztalatokról számolt be: ő meg azt vette észre, hogy a villanykapcsolók és konnektorok azok, amiket a legtöbb ember gyorsan beszerez a legközelebbi barkácsáruházból, mintsem hogy komoly cégtől választana minőségi terméket.

 

Sajnos, aki így gondolkodik, bizony elég sokszor ráfizethet, ugyanis ismerjük a mondást, miszerint olcsó húsnak híg a leve, vagy: sokszor az olcsóbb a drágább. Miért is?

Nos, egy villanykapcsoló esetében mi lehet a gond? Mi fontos egy villanykapcsolónál?

 

 

Fontosak pl. a kapcsolók billenési tulajdonságai – mint az erő, a hang, illetve a határozott pozíció. Alapvető még a rögzítés stabilitása – vagyis, hogy ne essen ki néhány hónap használat után máris a falból…

Akinek nem fontos a dekoratív külső, a szép dizájn, akkor is érdemes minőséget vásárolnia, hiszen a nem minőségi termékekre jellemző, hogy az olcsóbb vacak termékek könnyen sérülhetnek, akár még érintkezési hibásak is lehetnek, vagyis a rossz üzembiztonság is bejátszik a képbe egy-egy olcsóbb, rossz minőségű termék esetén. Ha pedig idő előtt cserélni kell, akkor ugye máris drágább lett olcsóbb.

 

A Livolo termékei azonban precíz gyártási technológiával, minőségi anyagokból készülnek. Sajnos, sok olyan elektrotechnikai gyártó van még ma is, akik az ismert márkanév mögött silány, fröccsöntött műanyagból készült selejtes termékeket árulnak, vagy pedig olyan rövid a termék élettartama, hogy a garancia lejárta után szinte azonnal el is romlik.

 

Design ide vagy oda – a minőség a funkció szempontjából, illetve az élettartam szempontjából is rendkívül fontos, és ugyan vannak dolgok, amiken lehet, és érdemes is spórolni, sem a csaptelep – amit nap, mint nap használunk és épp ezért nem éri meg minden zuhanyzásnál bosszankodni miatta – sem pedig ház elektromos hálózata, és annak biztonsága bizony, nem tartozik ezek közé… 

Szólj hozzá te is!