Kapcsold föl, de mit is?

Közzétette admin 2016/02/26 0 Kommentek

Kapcsold föl, de mit is?

 

Kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb Livolo érintőkapcsolót? Igazán remek döntés, hiszen egy olyan terméket szereztél be, ami nem csak praktikus, de a luxus érzetét is elviszi az otthonodba. Szóval, már van mivel felkapcsolnod a világítást, de még mindig marad egy kérdés: milyen fényforrást is válassz?

 

Takarékosat? Hagyományosat? Halogént? Vagy az egyre népszerűbb és szélesebb körben elterjedő LED technológia mellett tedd le a voksod? Nem egyszerű a válasz, hiszen mindegyiknek vannak ellenzői és pártolói – talán csak a hagyományos fényforrások mellett nem kardoskodik már senki.

 

 

A LED technológia előnyei

 

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a LED fényforrások és szalagok, ami nem véletlen. A Light Emitting Diode (LED), vagyis a fénykibocsátó dióda egy olyan technológia, aminek révén csökkenthető az energiafogyasztás, de egy másik további előnye is van, amit a modern belsőépítészet egyre inkább használ.

 

Ez pedig nem más, mint az, hogy a LED fényforrásokkal a fényt célzottan oda irányíthatjuk, ahol épp szükségünk van rá, hiszen nem szórt a fényük, mint hagyományos izzóké. Így pedig az érintőkapcsolók mellett a világítás is a lakberendezés meghatározó elemévé válhat, amivel az otthonunk egy-egy területére felhívhatjuk a figyelmet.

 

Ha a kanapét szeretnénk hangsúlyozni, akkor egyszerűen irányítsuk oda a fényt, ha pedig a fotelben ülve olvasunk, akkor arra a pontra.

 

 

Válassz LED körtét akár fényerő-szabályozós kapcsolókhoz is!

 

A hagyományos izzóknál akár ötvenszer hosszabb élettartamú LED körtéket több változatban is megtalálod a webshopunkban. Az OSRAM Parathom Advanced LED izzók a fényerő-szabályozós Livolo érintőkapcsolókkal is működnek, de a PHILIPS termékei között is válogathatsz.

 

Azt is eldöntheted, hogy meleg fehér fényt (2700K) szeretnél az otthonodba, ami kellemes, barátságos hangulatba öltözteti a lakásodat, vagy inkább az úgynevezett „nappali fény” (6500K) jön be neked jobban, bár ezt a szakemberek nem javasolják belső terekbe, mert túl hideg.

 

A döntés természetesen a tiéd, de a Livolo kapcsolóinak remek kiegészítői lehetnek a modern és takarékos LED fényforrások.

Szólj hozzá te is!