Az egyik legtipikusabb hiba, amit elkövetünk lakásfelújítás során

Közzétette admin 2016/10/24 0 Kommentek

Az egyik legtipikusabb hiba, amit elkövetünk lakásfelújítás során

 

 

Amikor az ember végre rászánja magát, hogy szétverje, majd újjávarázsolja a lakást, mert már unja a régit, vagy, mert már halaszthatatlan a felújítás – nos, akkor a legtöbbször hamarabb elfogy a pénz, mint gondolnánk. Így azonban olyan, apróságnak tűnő megoldásokon spórolunk végül, amelyet kényelmünk fog megsínyleni, nem is kicsit!

 

 

Hogyan tudjuk kiküszöbölni a tipikus hibákat?

 

Nyilván az okos tervezéssel és előzetes költségkalkulációval elérhetjük, hogy ne csússzunk ki a keretből és minden lényegesre jusson pénz is, no meg idő is. Elvére egy új otthon esetében számtalan dolgot át kell gondolnunk, a praktikumot, a külcsínt, a saját életmódunkat és a család kényelmi szempontjait egyszerre figyelembe véve. De miken csúszunk meg a legtöbbször? Erre mi is kíváncsiak voltunk, ezért …

 

Felmértük a lakásfelújítók és építkezők tipikus hibáit

 

Hiteles, élő hazai forrás ez, hiszen jómagam is nem olyan rég még egy olyan szalonban dolgoztam, ahol nem csak segítettünk ügyfeleinknek a lakásfelújítás során felmerülő aggályok és nehézségek leküzdésében, de időről időre fel is mértük a problémáikat, illetve a telefonos kérdőív során feltettük a nagy kérdést: Ön mit csinálna másképp? Összegeztük végül a kijött eredményeket.

 

Tehát mi az, amit a nagy többség legközelebb másként csinálna?

 

Aki már túlesett a lakásfelújításon, illetve élete első komolyabb építkezésén – és összegezte a tapasztalatait, szívére tette a kezét, és elmondta nekünk, hogy mai fejjel, – miután már túl van rajta – mit tett, vagy éppen nem tett volna, a sikeresebb végeredményért?

Igen meglepő válaszokat kaptunk. Az első helyen persze, a pénzből való kicsúszás, vagy a túl szűkre tervezett keret állt. Ezt előrelátó, okos tervezéssel és beosztással tudjuk kiküszöbölni.

 

 

Otthonunk kényelme – az élhető mindennapokért

 

Meglepett azonban a lista második helyén álló pont: mégpedig a kényelmi funkciók és megoldások kihagyása. Mikor azt a kérdést tettük fel, hogy mivel nem elégedett új otthonában, nagyon sokan a kényelmi dolgok okosabb átgondolását, és ezen belül is a kapcsolók megválasztását említették. Hogy azok bizony rossz helyre kerültek. Kiderült, hogy nagyobb lett az ágy, így a kapcsoló éppen mögé került. Volt, aki csak jóval a felújítás után szerzett tudomást arról, hogy létezik már távirányítós redőnykapcsoló is. Mennyivel kényelmesebb este már akár az ágyból lehúzni a redőnyöket, vagy éppen reggel felhúzni, hogy felébresszen a kellemes korareggeli napsugár…

 

Azon is többen buktak el, hogy az úgymond apróságoknak számító dolgokat – mint amilyen egy csaptelep, ajtózár, konnektor vagy éppen egy villanykapcsoló – sietve, az utolsó utáni pillanatokban szerezték már be, amikorra a pénztárca már igen leapadt. Ezért inkább beérték a silány minőséggel, csak minél olcsóbb legyen, kijöjjön még a keretből. Olcsó húsnak pedig – mint tudjuk – híg a leve.

 

A Livolo kapcsolókkal ilyen gondolunk biztosan nem lesz. Magas minőséget képviselő, hosszú élettartamú termékek, melyeknek a minden lakásba és helyiségbe könnyedén beilleszthető design és cseppálló tulajdonsága mellett még a kényelmi funkcióira is nagy hangsúlyt helyeztek a gyártói.

 

A Livolo távirányítós redőnykapcsolókkal pedig álomszerű lehet az ébredés is: egy finom mozdulat, még az ágyból, és máris átitatják a szobát a kellemes, éltető napocska sugarai…

Szólj hozzá te is!