A színek hatalma: fekete, fehér, piros, kék

Közzétette admin 2016/01/21 0 Kommentek

A színek hatalma: fekete, fehér, piros, kék

 

Ha a Livolo érintőkapcsolóira gondolunk, akkor minden bizonnyal ez a négy szín jut az eszükbe. A fekete és a fehér a kapcsolók színe miatt, hiszen a Livolo termékei ebben a két elegáns árnyalatban kaphatóak, míg a kék és a piros a kapcsolók által kibocsátott fényre utal.

A fenti színek, azonkívül, hogy szépek, illetve, hogy praktikus funkciójuk van, egyéb jelentést is hordoznak, és az emberre is más-más hatást gyakorolnak.

 

Piros, a figyelemfelkeltő

 

A pirosat a szerelem és a tűz színének is nevezzük, de a veszélyt jelző táblák egy része is piros, hiszen könnyű észrevenni bármilyen környezetben. A piros általában az ösztönökre hat, kreatívvá tesz, aktivitásra ösztönöz – azt is mondhatnánk, hogy tele van élettel. Éppen ezért számos betegség kezelésére is használják, mint például a depresszió, vagy az alacsony vérnyomás.

 

A Livolo érintőkapcsolói a piros színt akkor bocsátják ki, amikor felkapcsoljuk őket – ezzel a diszkrét árnyalattal egyúttal arra is felhívják a figyelmünket, ha egy zárt szobában égve hagytuk a villanyt, így pedig energiát is spórolhatunk.

 

 

Kék, a megnyugtató

A kék a tenger és az ég színe – bármelyikre is gondolunk, biztosan ellazulunk és megnyugszunk. A kék mindemellett a tisztaság színe is, a gyógyításban pedig a láz és a gyulladások csökkentésére használják.

 

A Livolo érintőkapcsolók meghitt kék derengése (kikapcsolt állapotban) egyrészt biztonságot ad, másrészt ellazít minket, és igazán kellemes hangulatba burkolja az egyébként sötét szobát.

 

 

Fehér és fekete – tisztaság és tekintély

A fehér elsősorban a tisztaság és a világosság színe, de az újrakezdést is ez az árnyalat jelképezi, ezenkívül a jóság szimbóluma is. Ha túl sok van belőle, akkor inkább hidegnek érezzük, de a szűk helyiségekben kifejezetten praktikus, hiszen a fehér kitágítja a teret.

 

 

A feketéről leginkább a gyászra és a sötétségre asszociálhatunk, de ez a szín egyúttal a tekintély színe is, és eleganciát is sugároz.

A fehér és a fekete Livolo érintőkapcsolók kétségkívül elegánsak, és valamennyi helyiségnek, ahová beszereljük őket, a luxus érzetét kölcsönzik.

Szólj hozzá te is!